Zgrade u energetskoj obnovi

PROJEKT ENERGETSKE OBNOVE VIŠESTAMBENIH ZGRADA

U tijeku su radovi na energetskoj obnovi zgrada na adresama Zrinsko Frankopanska 12a, 
Splitska 8, Andrije Hebranga 1, Velebitska 2 
i Kralja Dmitra Zvonimira 10,12.

Kao upravitelji višestambenih zgrada u Zadru i korisnici sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj, provodimo postupak energetske obnove višestambenih zgrada sufinanciranih iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija za razdoblje 2014-2020. Potpisano je svih 7 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a koji se odnose na zgrade 
Zrinsko Frankopanska 12a, Splitska 8, Andrije Hebranga 1, Velebitska 2, Kralja Dmitra Zvonimira 10,12, Andrije Hebranga 9 i Stjepana Radića 2F.

Postupak obnove uključuje projektirane mjere energetske učinkovitosti, rekonstrukciju krova iznad grijanog prostora, izolaciju vanjskog zida, zamjenu vanjske stolarije nedrvenom. Realizacija projekata i provedba projektiranih mjera energetske učinkovitosti osigurat će uštedu u potrošnji energenata, smanjenje emisija CO2, kao i smanjenje troškova za korisnike. Pored navedenog, provedba projekata osigurat će i podizanje svijesti lokalnog stanovništva, a time i sam izgled okoline.

+ -

www.strukturnifondovi.hr