Novosti

Energetska obnova višestambenih zgrada

Energetska obnova višestambenih zgrada

Kao upravitelj višestambenih zgrada u Zadru, nastavljamo provoditi postupak energetske obnove višestambenih zgrada sufinanciran sredstvima Europske unije.

Nakon što smo 2018. godine, uz sufinanciranje EU iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija za razdoblje 2014.-2020. proveli projekte energetske obnove na prvom i zadnjem od „pet nebodera“ u ulici Andrije Hebranga u Zadru, 2023. godine potpisan je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026. za zgradu na adresi Andrije Hebranga 5, odnosno srednji od „pet nebodera“. Time će sva tri nebodera koja su pod našom upravom biti energetski obnovljena. 

Pored navedenog, a sukladno Zaključku sa sjednice Vlade Republike Hrvatske, održane 19. listopada 2023. godine, kojim je određeno da se u naredne dvije godine osiguraju sredstva u iznosu 80.000.000,00 € u svrhu energetske obnove višestambenih zgrada, pratimo novosti te provodimo preliminarne pripreme za zgrade pod našom upravom u kojima je iskazan većinski interes za obnovom kako bi se pravovremeno pripremili za slijedeći natječaj.